Французин, живеещ във Великобритания, беше осъден на 10 месеца затвор заради фалшива

...
Французин, живеещ във Великобритания, беше осъден на 10 месеца затвор заради фалшива
Коментари Харесай

10 месеца затвор за французин, подал фалшив сигнал за бомба, за да не изпусне полет

Французин, живеещ във Англия, беше осъден на 10 месеца затвор заради подправена бомбена опасност, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

47-годишният Жакоб Меир Абделак закъснявал за полет за Съединени американски щати, по тази причина решил да подаде сигнал за бомба на летището и по този начин да си завоюва време. 

Той е наказан от Кралския съд на Луис по обвиняване, че е " съобщил погрешна информация с вредителско наличие, която е могла да докара до сериозен риск за човешкото здраве ".

Полицията арестува 47-годишния мъж, който работел като библиотекар в Лондон, на летището в Гетуик през май, когато се опитал да се качи на по-късен полет за Съединени американски щати. Той в началото отричал виновността си, само че по-късно се признал за отговорен. 

" Доста неуместно решение от страна на Абделак, който прибегна до извънредно сериозна илюзия единствено за лична полза ", сподели основният полицейски контрольор на Гетуик Марк Клотиър. 

Според него наказването на Абделак би трябвало да служи като " предизвестие за останалите, че сходно държание няма да бъде толерирано и по отношение на нарушителите ще се работи пламенно ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР